Втора стрелба край синагога в Копенхаген

Втора стрелба край синагога в Копенхаген
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Втора стрелба е избухнала край синагога в Копенхаген няколко часа след атаката по време на среща, посветена на свободата на словото.

Един човек е бил прострелян в главата, а двама полицаи ранени, съобщи полицията. Извършителят на престъплението е избягал пеша. Според описанието на очевидци той е на възраст 25-30 години, с арабски черти и носел автомат. 

Рано да се каже дали нападението е свързано с атаката по-рано вчера срещу арткафене в датската столица, предаде Ройтерс.

По-късно простреляният в главата мъж е починал, уточни датската полиция.  Жертвата на стрелбата в района на синагогата в Кристалгаде е млад евреин, охранявал събитие на еврейската общност в града.

Полицията на Копенхаген съобщи, че е открила стрелба в района на гара „Ньоребро“, предаде The Guardian. Ранен е бил един мъж, който по-късно е починал. Той е открил огън срещу представители на датската полиция.

„В момента полицията разследва дали убитият е свързан със стрелбите в Крудтоенеден и Кристалгаде“, се посочва в съобщение на копенхагенската полиция.

В центъра на Копенхаген се провежда издирване на извършителя на стрелбата, при която бяха ранени тримата души.

Властите в датската столица препоръчаха на жителите да не излизат от домовете си след двата инцидента със стрелби в града. Центърът е отцепен.

Премиерът на Дания Хеле Торнинг-Шмит обяви най-висока степен на тревога от терористична заплаха в страната.

#стрелба #Копенхаген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници