Загинали и ранени при стрелбя в Чехия

Загинали и ранени при стрелбя в Чехия

Стоп кадър/Х

A A+ A++ A

Стрелба в университет в Прага. Полицията съобщава за убити и ранени. Студенти са избягали панически на улицата, след като се чули изстрели във Философския факултет на Карловия университет. Площад "Ян Палах" е отцепен от тежко въоръжени полицаи.

В социалните мрежи беше пуснат призив на полицията гражданите да не напускат домовете си. В първите часове след стрелбата властите не можаха да кажат колко са жертвите и дали извършителя е един.

Граждани снимаха мъж в черно на една от терасите на университета. Според очевидци това бил стрелецът. Малко по-късно полицията обяви, че въоръжен мъж е бил елиминиран. Според кмета на Прага той "паднал от високо". Не бяха съобщени данни за евентуален мотив за престъплението и броя на жертвите. Медии пишат, че убитите са няколко, а ранените повече от 10.

Карловият университет се намира в Стария град на Прага, на около 500 м от историческия Карлов мост, който е притегателно място за туристите.

От МВнР изпратиха съобщение до NOVA, в която се посочва, че няма данни за пострадали български граждани. "Във връзка със стрелба в университетска сграда в центъра на чешката столица Прага, вследствие на която има жертви и ранени, МВнР информира следното:

По информация на посолството на България в Чехия, към този момент няма данни за пострадали български граждани. Задграничното ни представителство в Прага е в постоянен контакт с местните власти и продължава да следи ситуацията.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат се обърнат към посолството на България в Чехия на телефон за спешни случаи: + 420 774 790 991 или по e-mail: embassy.prague@mfa.bg".





#Прага #стрелба #убити #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници