Рашков: Има данни за престъпна дейност по случая „Червеите”

Рашков: Има данни за престъпна дейност по случая „Червеите”
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителят на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков обяви, че оценява установените нарушения по случая „Червеите” като сериозни, след като между тях има данни за престъпна дейност. 

На въпрос от кога са извършвани престъпленията, той коментира, че този отговор може да бъде даден от Прокуратурата.

Правосъдният министър Христо Иванов предложи ВСС да изслуша Бойко Рашков във връзка с доклада му по случая „Червеите”, а предложението му беше прието от членовете на ВСС.

Ръководителят на Бюрото за контрол на СРС обясни, че са забелязали, че има данни, които насочват към състава на чл. 284в от НК, който включва елемента на противозаконност на разрешаване и прилагане на СРС

„Тоест всички онези изисквания, които ги има в закона могат да послужат, като предпоставка за повдигане на обвинение, ако се докаже виновно поведение на някое от длъжностните лица, имащи задължението по закон да разрешават или да прилагат специални разузнавателни средства. Тъй като е безспорен фактът, че при едно и също събитие, по едни и същи причини е искано и е получено разрешение за прилагане на СРС-та в срокове надхвърлящи законово допустимите”, обясни Рашков. 

#Бойко Рашков #СРС #Червеите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници