Обама потвърди смъртта на американска заложничка, похитена от ИД

Обама потвърди смъртта на американска заложничка, похитена от ИД
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама потвърди, че американката Кейла Мюлер, която бе похитена от "Ислямска държава" е мъртва, съобщава Би Би Си.

26-годишната Мюлер бе заложничка на терористичната групировка от август 2013 година. Преди да бъде похитена, тя е работила като доброволец.

По-рано тази седмица от "Ислямска държава" разпространиха информация, че Мюлер е загинала по време на въздушните удари на коалиционната авиация срещу джихадистите. В послание по интернет се съобщаваше, че сградата извън град Ракка, в която е била държана Мюлер, е рухнала по време на бомбардировка на йордански бойни самолети. САЩ и Йордания обаче изразиха подозрения в достоверността на съобщението, тъй като не бяха показани снимки на тялото на момичето.

Президентът Обама обеща да "предаде на правосъдието терористите, които са отговорни". Мюлер "въплъщава това, което е най-добро за Америка", допълни той.

Родителите на Мюлер заявиха, че сърцата им са разбити, но ще продължат живота си "в мир, любов и достойнство заради нея".

#Барак Обама #ислямска държава #заложник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници