Депутатите свикват извънредно заседание, препитват министрите

Депутатите свикват извънредно заседание, препитват министрите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Извънредно заседание следващия вторник (10 февруари) ще събере народните представители с цел препитване на целия Министерски съвет. Първи тон даде социалистът Димитър Горов, за чието питане към здравния министър Петър Москов така и не идвало ред.

Националистът Десислав Чуколов също се оплака, че въпросът му към енергийния министър Теменужка Петкова бил забутан най-надолу в реда за въпроси и най-вероятно нямало да се стигне до него. Добре е тя да дойде да се запознаем с нея, предложи атакистът.

Той настоя за удължаване на парламентарния контрол до изчерпване на контрола. "За" предложението бяха 32 депутати, 1 "против", 16 "въздържал се". Нямаше обаче кворум от 78 депутати, за да мине предложението.

Националистът настоя Цецка Цачева да покани отсъстващите депутати в зала, за да се събере кворум. Чуколов обясни, че от ПФ имало само двама души в зала. Нашата парламентарна група е в целия си състав, аргументира се той.

Председателят на парламента все пак предупреди, че ако се приеме предложението на националистите ще е нужно над 20 часа пленарно време, за да се изчерпи целият кръг въпроси от контрола.

Ще подготвя нарочно писмо до ръководството на всички парламентарни групи за правене на предложения в промяната на правилника за провеждане на парламентарния контрол, реши по казуса парламентарната шефка от ГЕРБ. Тя се разпореди до приемане на предложенията на различните партии промяната в поредността на министрите и тяхното участие да се извършва от председателския съвет.

След няколко въпроса от парламентарния контрол, ентусиазмът на опозицията за по-дълъг работен ден отново взе връх. Мая Манолова излезе на трибуната и поиска да се удължи контрола до изчерпване на всички питания към енергийния министър Теменужка Петкова.

Социалистката поиска депутатите да се запознаят с министърката. На нея и без това й е трудно да дойде до пленарна зала, обясни Манолова и затова поиска по-дълго присъствие на Петкова в сградата на парламента. Да имаме удоволствие да побеседваме по-дълго с нея, настоя червената депутатка. Предложението пак не мина заради липса на кворум.

 

#депутати #Цецка Цачева #Теменужка Петкова #Денислав Чуколов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници