Джихадисти плашат белгийско издание, че ще се повтори сценарият с "Шарли ебдо"

Джихадисти плашат белгийско издание, че ще се повтори сценарият с "Шарли ебдо"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дихадисти плашат белгийско издание, че ще го сполети съдбата на „Шарли ебдо“. В редакцията на белгийския в. "Лаатсте нивс", който излиза на холандски език, е получено писмо с ислямистки заплахи, съобщи самото издание.

Авторите са анонимни, но намекват за връзки с терористичната групировка "Ислямска държава". Те предупреждават, че в Белгия вече се намират "бомби и натъпкани с взривове автомобили".

Те заплашват също, че в страната ще се повтори "това, което е станало във Франция", имайки пред вид нападението срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо".

Освен срещу изданието, в писмото се отправят заплахи и към белгийския крал Филип и политика Барт де Вевера, лидер на най-популярната във Франдрия дясна партия "Нов фламандски алианс".

Вевера се обявява за по-строги мерки срещу имигрантите, както и да бъдат лишавани от гражданство лицата, които воюват в Сирия и Ирак. Фландрия е холандско говорещата Белгия.

Джихадистите са призовали за освобождаването на членове на групировката "Шариат за Белия", които са набирали бойци за Сирия и Ирак. Арестувани през 2014 г., те ще бъдат изправени пред съд този месец.

#джихадисти #Шарли ебдо #заплахи #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници