Надежда Йорданова за заплахата срещу Тагарев: Абсолютно недопустимо

Надежда Йорданова за заплахата срещу Тагарев: Абсолютно недопустимо

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Абсолютно недопустима. Това прекрачва границите на всяко допустимо демократично поведение. Всеки политически дебат, всички различни мнения, колкото и да са остри, колкото и да са противоречиви, трябва да бъдат обсъждани на полето на политическия дебат".

Така депутатката от "Демократична България" Надежда Йорданова коментира заплахите, отправени към военния министър Тодор Тагарев. По-рано днес от Софийската районна прокуратура съобщиха, че 39-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министър от правителството.

Мъжът, отправил заплахите, е безработен и е осъждан преди, но е реабилитиран. Заплашвал го е с убийства във фейсбук заради подкрепата му за Украйна.

Йорданова призова компетентните органи да действат максимално бързо и ефективно.

"Политическият спор трябва да се води с аргументи, а не със заплахи за живота и здравето на когото и да е било", каза още бившата министърка на правосъдието в кабинета "Петков". На въпрос дали с тези свои думи тя намеква, че заплахата идва от политическа партия, тя отговори: "Всяко едно виждане относно обществено политическия живот, включително и предоставянето на военна помощ от България спрямо Украйна, е политически по своя характер. Всякакви други факти и обстоятелства, свързани с изявата на конкретно физическо лице, дали то е свързано с други групи хора, трябва да установи производството. Всички други спекулации не намирам, че са отговорни. Само внасят допълнително напрежение".



#Надежда Йорданова #Тодор Тагарев #заплахи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници