ЧЕЗ издаде наръчник за спестовност

ЧЕЗ издаде наръчник за спестовност
Изданието, което е илюстрирано с карикатури на Ивайло Нинов, е част от политиката на компанията за корпоративна социална отговорност и за повишаване на енергийната ефективност. Снимка: ЧЕЗ
A A+ A++ A

ЧЕЗ издаде наръчник „Енергиен спестовник“ и брошура, които съдържат полезни съвети за клиентите как да оптимизират консумацията на електроенергия.

По този начин те ще намалят разходите си и ще ограничат изпусканите в околната среда вредни емисии, съобщиха от компанията.

Изданието, което е илюстрирано с карикатури на Ивайло Нинов, е част от политиката на компанията за корпоративна социална отговорност и за повишаване на енергийната ефективност.

Експертните изчисления сочат, че 58% от потреблението на енергия е свързано с отопление на домовете и офисите през зимата и охлаждането им през лятото, една четвърт от разходите отиват за загряване на вода, а една десета от консумацията е за осветление и за работа на малките електроуреди.

В тази връзка голяма част от съветите, включени в наръчника, са насочени към повишаването на енергийната ефективност в дома и в офиса.

„Когато използваме енергията разумно, всички ние помагаме за опазването на природата, а същевременно намаляваме и личните си разходи. Освен да предлагаме решения, за нас е важно да дадем и положителен пример. Всички служители на ЧЕЗ имат заложени персонални цели за оптимизиране на консумацията на енергия, в резултат на което само за периода 2007– 2010 г. бяха спестени 4 гигаватчаса енергия и горива. Надяваме се примерът на работещите в компанията да бъде последван и от нашите клиенти. Важно е да изградим изцяло нов тип поведение на потребителите в национален мащаб“," каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Енергиен спестовник“ ще се разпространява безплатно в центровете за обслужване на клиенти и в офисите на партньорските организации на ЧЕЗ. Водят се разговори за разпространение на изданието и в сградите на общините на територията на Западна България.

Още полезни съвети за пестене на електроенергия при използването на различни електроуреди могат да се намерят в специална секция на корпоративния сайт на компанията.

#наръчник #ЧЕЗ #регионален мениджър на ЧЕЗ за България #Петър Докладал #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници