Авторката на "Да убиеш присмехулник" издава втора книга

Авторката на "Да убиеш присмехулник" издава втора книга
Харпър Ли Снимка: en.wikipedia.org
A A+ A++ A

Американската писателка Харпър Ли ще издаде втори роман през лятото 55 години след публикуването на първия си роман “Да убиеш присмехулник”, съобщава „Гардиън“.

Името на книгата е “Go Set a Watchman” и в нея главен герой отново е обичаната Скаут от първия роман на Ли, но вече като възрастна.

Част от творбата е написана още през 50-те години, но е открита отново наскоро. Ли, която в момента е на 88 години, не е вярвала, че новата творба ще бъде публикувана след толкова много години.

„След много размисъл и колебание споделих текста с хора, на които се доверявам, и бях удовлетворена да чуя мнението им, че книгата заслужава да се публикува. Аз съм скромна и ме изумява фактът, че тази творба ще бъде публикувана след всички тези години”, сподели писателката.

Очаква се романът да излезе по книжарниците през юли тази година. Книгата ще представлява продължение на първата история и ще включва много от героите в нея, които обаче вече ще са пораснали.

Харпър Ли получава награда "Пулицър" за "Да убиеш присмехулник" през 1961 г. Книгата, чиято история разказва за сегрегацията и расизма в американския юг през 50-те години, бързо се превръща в задължително четиво в програмата по литература в щатските училища и световна класика. Романът е преведен на повече от 40 езика по целия свят.

“Да убиеш присмехулник” е една от най-обичаните съвременни класики. Романът е публикуван на 11 юли 1960г., а две години по-късно е екранизиран в едноименен филм с участието на Грегъри Пек, който печели оскар за превъплъщението си в Атикус Финч. След издаването на книгата Ли не публикува друга своя книга до днес.

#Харпър Ли #Да убиеш присмехулник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници