Огромен скок в продажбите на "Да убиеш присмехулник"

Огромен скок в продажбите на "Да убиеш присмехулник"
A A+ A++ A

Рекорден скок в продажбите на култовата класика "Да убиеш присмехулник", както и на нейната филмова адаптация, след като писателката Харпър Ли обяви преди дни, че ще издава продължение. Това отбеляза британският "Телеграф". „Go Set a Watchman“, написана през 50-те години, още преди бестселърът на Ли, ще излезе на 14 юли тази година.

Статистиката в „Амазон“ сочи, че след излизането на новината, продажбите на книгата от 1960 г. са скочили с 2 938%,; тези на юбилейното издание, направено по случай 50-годишнината на романа, бележат прогрес от 2 466%; а тези на филма по книгата с Грегъри Пек – с 1 194%. Припомняме, че „Go Set a Watchman“ е написана преди „Да убиеш присмехулник“, но действието се развива след това в класиката.

Много хора в САЩ признават, че макар книгата да е част от учебната програма от дълги години, дори не са започвали да я четат.

В същото време агентът, който отговаря за международните права на Харпър Ли, Андрю Нюрнберг, заяви, че тя е развълнувана и в добро настроение от предстоящата публикация на „Go Set a Watchman“.

Самата писателка сподели в изявление, че не е знаела, че ръкописът още съществува. Тя се зарадвала, че той е открит от Тоня Картър и след известно колебание се е съгласила да излезе на книжния пазар.

Към момента издателите на Харпър Ли твърдят, че тя е в добро здраве и е запазила чувството си за хумор. С тях се съгласява и историкът Уейн Флинт, който лично разговарял с нея. Авторката живее в център за инвалиди в Монровил, Алабама.

#Харпър Ли #Да убиеш присмехулник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници