Шест критични участъка в страната, най-опасно в Елхово

Шест критични участъка в страната, най-опасно в Елхово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шест са критичните точки в страната, където има опасност от наводнения във вторник. В тази връзка са взети извънредни мерки. 

В Родопите само в община Девин остава в сила бедственото положение. Най-сериозна е ситуацията в Бургаско, Добричко. Тежко е и в района на Варна, където се наложи евакуация на част от населението заради очаквана в понеделник вечер приливна вълна, както и превантивно взривяване на диги.

Центърът на Елхово се очаква бъде наводнен, евакуирани са над 200 души, сподели министър Лиляна Павлова в ефира на бТВ. Евакуацията в района продължава, но река Тунджа е на сантиметри от преливане. Положението там е много критично.

"Най-добрата новина е, че няма залети къщи във Варненско. Удържа се положението с контролирането изпускане на язовир Камчия и язовир Цонево", успокои тя. 

Продължава издирването на семейството от Девин, изчезнало във водите на язовир Цанков камък. Стихията е носила джипа им километър и половина по течението на буйната река. Днес колата беше извадена от аварийните екипи, но двете тела не бяха намерени. В акцията участват водолази с лодки и доброволци.

#Камчия #наводнения #Варна #Девин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници