Канят Пиърс Броснан за ролята на Никола Вапцаров

Канят Пиърс Броснан за ролята на Никола Вапцаров
A A+ A++ A

Ще изиграе ли Пиърс Броснан ролята на поета-революционер Никола Вапцаров - отговорът ще дойде от холивудския актьор, защото от страна на организаторите в България вариантът е одобрен на 100 процента.

Проектът е на ЮНЕСКО, я темата - нов исторически филм за Втората световна война, съобщи Нова тв.

Познатият повече като Агент 007 актьор е предпочитан от наследниците на поета. Братовият внук, който носи неговите имена, коментира:

„Пиърс Броснан е изключително добър актьор. Смятам, че той напълно би могъл да влезе в ролята на Вапцаров, тъй като досегашните роли, които е изиграл като Джеймс Бонд, Томас Краун и т.н. показват един персонаж, който владее себе си. Смятам, че това в голяма степен отговаря и на Вапцаров като характер - хладнокръвие, спокойствие и висок интелект".

Идеята за филма все още е в зародиш, а Броснан не е потвърдил, но от семейството са готови да съдействат за бъдещия образ на актьора.

„Бихме разказали за семейството му, за случки от неговото детство, за баща му Йонко Вапцаров", каза внукът Никола Вапцаров. "За нас това е една чест, която носим със себе си ежедневно”, допълва той за роднинството с великия поет.

#Пиърс Броснан #Никола Вапцаров #филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници