10 испански свещеници с обвинения за педофилия

10 испански свещеници с обвинения за педофилия
A A+ A++ A

Десетима свещеници и двама миряни от южноиспанския град Гранада са обвинени в сексуални издевателства над момче между 2004 и 2007 г.

Жертвата сега е на 24 години, а името му не се съобщава. Наскоро той написа писмо до папата, за да му разкаже, че е бил подложен на сексуален тормоз, когато пеел в църковния хор.

В отговор на писмото папа Франциск се обади на жертвата още през миналия август, за да поднесе извинения от името на църквата. През ноември главата на римокатолическата църква заяви, че е наредил разследване по случая. В отговор на това нареждане архиепископът на Гранада - Франсиско Хавиер Мартинес, отстрани от задълженията им няколко свещеници, за които се предполага, че са свързани със случая.

Жертвата разказва, че е насилвана сексуално, от 14 до 17-годишна възраст. Насилието е извършено в къща, наета от насилниците в предградие.

Папа Франциск обяви нулева толерантност за духовниците, извършили сексуални посегателства над деца. Подобни скандали разтърсват църквата вече няколко години. Правозащитни групи обаче казват, че папата не е направил достатъчно в тази насока.

Ватикана обяви миналата година, че е отлъчил от църквата около 850 свещеници в периода 2004-2013 г. заради извършени от тях сексуални посегателства над непълнолетни.

#педофилия #свещеници #папа #Папата #Франциск #испански #Гранада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници