Отвлечените в Судан българи се чувстват добре

Отвлечените в Судан българи се чувстват добре
A A+ A++ A

Шестимата отвлечени в Южен Судан българи се намират на сигурно място и се чувстват добре, съобщи мениджърът на българската авиокомпания в Судан.

Говорителят на Световната продоволствена програма за Судан Амор Алмарго каза, че има данни, че екипажът е в безопасност.

„Ние правим всичко по силите си за тяхното сигурно и бързо освобождаване“, коментира Алмарго пред БНР.

Електронното издание Sudan Tribune цитира представител на "освободителното движение", който потвърждава, че българите са добре, и уверява, че ще бъдат освободени незабавно, след като бъде потвърдено, че са служители на продоволствената програма, а не на правителството в Хартум.

Хеликоптер с български екипаж е бил принуден да се приземи от зенитни части на суданските бунтовници в контролирана от тях територия в Нубийските планини. Шестима българи са в плен на бунтовниците.

Хеликоптерът на българска авиокомпания, изпълняващ полети по договор със Световната продоволствена програма на ООН, е извършил принудително кацане в района на град Кадугли, южната част на Република Судан, съобщиха от МВнР.

Намиращите се на борда шестима български граждани – трима души екипаж и трима служители на компанията, са задържани от групировката "Суданско народно освободително движениеСевер", която води военни действия срещу правителствените сили в района.

#българи #Южен Судан #Судан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници