Приютът на отец Иван се мести в сгради на военните

Приютът на отец Иван се мести в сгради на военните
В поделението на бившите строителни войски има двайсет и две сгради, с обща застроена площ 12 000 квадратни метра. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Нов голям парцел с десетки сгради получава отец Иван, където ще може да помещава своя приют за бездомни.

След намесата на строителното министерство свещеникът и неговата фондация получават голям парцел с десетки сгради, където да живеят, съобщи бТВ.

Приютът на отец Иван в Нови хан е изграден без съответните разрешителни, което го прави незаконен и затова държавата е издала заповед постройките да бъдат съборени.

Като жест на добра воля към отец Иван и бездомните, които е приютил, държавата все още не е съборила приюта. Нещо повече, строителното министерство намери ново решение на проблема.

„Главно управление „Строиелство и възстановяване” (ГУСВ), бившите строителни войски, са с принципал Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Те имат много терени, един от тези терени го предоставяме безвъзмездно на отец Иван и на неговата фондация", обясни регионалният министър Лиляна Павлова.

Теренът се намира в землището на село Бузяковци, съвсем близо до Нови хан. Имотът е от осемдесет декара.

В поделението на бившите строителни войски има двайсет и две сгради, с обща застроена площ 12 000 квадратни метра.

„Ще се разширим и ще можем да създадем някаква работа, която да вършат тези хора, за да си произвеждат прехраната сами. Ние не може да чакаме само на дарения", коментира от своя страна отец Иван.

Свещеникът смята да построи и още един приют, този път в местността Побит камък. Дарителската кампания за този проект започва на втори април.

#отец Иван #Нови хан #приют #ГУСВ #Министерство на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #Побит камък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници