Арестуваха българка и пакистанец. Помагали на чужденци да пребивават у нас

Арестуваха българка и пакистанец. Помагали на чужденци да пребивават у нас
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българка и пакистанец са били арестувани, тъй като са подпомагали на чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона, съобщават от пресцентъра на МВР.

Двамата са задържани за срок от 72 часа и са им повдигнати обвинния.
На 26 декември на паркинг до жилищен блок, в ж.к. „Сухата река", полицейски екип е установил в паркиран автомобил „Мицубиши Паджеро" 12 чужди граждани, които са твърдели, че са от Пакистан и Афганистан.

Шестима от тях не представили никакви документи за самоличност и обяснили, че предишния ден са преминали незаконно българо-турската граница. Останалите шестима показали временни документи за пребиваване в различни центрове в страната, но не и такива от столицата.

Полицаи от столичното Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция" са разследвали 35-годишен пакистанец с отказан статут на бежанец, пребиваващ на територията на Лом, и 35-годишната българка Ц.А., жителка на града.
Двамата противозаконно подпомогнали 12-те преминали през границата чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона. Те са организирали транспортирането на чужденците до София, настанили са ги в квартири и са ги закарали с автомобил до границата на страната със Сърбия.

На 20 януари българката и пакистанецът са били задържани в Пето РУ за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура, на Ц.А. и 35-годишния чужденец е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 281 от НК.
За представен пред органите на реда неистински пакистански паспорт мъжът е с повдигнато обвинение и по чл. 316 вр. чл. 308, ал. 2 от НК.

#арест #българка #пакистанец #чужденци #пребиваване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници