Москов: Дори не знаех дали да отговоря на Местан

Москов: Дори не знаех дали да отговоря на Местан
Петър Москов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първият път, когато ДПС, мисля, че отново в лицето на господин Местан, ми поиска оставката, аз казах, че за мен е въпрос на чест ДПС да ми искат оставката. Тогава това ми изглеждаше сериозно. Сега, когато това е втори път вече, някак си фарсово ми изглежда, коментира министърът на здравеопазването Петър Москов пред журналисти в Народното събрание.

Повод за коментара е изказване на лидера на ДПС Лютви Местан по-рано през деня, в което поиска оставката на Москов заради статистиката за нападения на медици от Спешна помощ, чрез която министърът, според него, атакува малцинствата. Според Петър Москов 175 от общо 227 нападения били извършени от роми. Местан заплаши да започне консултации за вот на недоверие към кабинета заради "ксенофобските изяви и лъжите на Москов".

„Дори се питах дали трябва да отговарям на това нещо. Сега, очевидно е, че има една политическа сила като Движението за права и свободи, която е извън борда на активната политика. Очевидно е, че там политиката не е свързана с идеи за развитие на обществото, а с реализация на техните кадри. Те в момента не могат да направят това, т.е. цялото им разбиране за политика е унищожено и се мъчат да бъдат част от политическия диалог с такива неща. Така че дори се чудех дали да отговарям на господин Местан, който с някакви такива теми, извън времето и пространството, се опитва да се включи в смисления политически диалог. Защото това е истината – те търсят някаква дестабилизация и търсят връщане във властта и в управлението, за да може да правят това, което винаги са правили“, коментира Москов.

Министърът каза също, че ако Лютви Местан казва, че той лъже и го обвинява в лъжа, това означава, че той обвинява всеки един от лекарите в Спешна помощ в лъжа.

„Ако държи на това си твърдение, да вземе да отиде тази вечер например, ако няма друга работа, в някой от центровете за Спешна помощ и да им обясни, че лъжат, че са ги били. Успех му желая“, каза още Петър Москов.

#Петър Москов #Москов #Лютви Местан #Местан #ДПС #Спешна помощ #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници