Български евродепутат: Лондон да спре опростената риторика за имиграцията

Български евродепутат: Лондон да спре опростената риторика за имиграцията
Ева Паунова Снимка: www.youtube.com
A A+ A++ A

Българският евродепутат Ева Паунова коментира, че Лондон не бива да роптае срещу имигрантите, защото британците в чужбина ползват много по-щедри социални осигуровки, отколкото чужденците на Острова.

Повод за коментара е проучването, проведено от британския вестник "Гардиън", според което 30 000 британци, пребиваващи в чужбина, се издържат от социални помощи.

"Имиграционната ситуация в Европа е по-многопластова, отколкото британските националисти признават. Ето защо трябва да сложим край на опростената риторика, промотирана от Великобритания, според която свободното движение е заплаха за тяхната страна“, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Оказва се, че имигрантите от Великобритания в други европейски страни се възползват много повече от финансова помощ под формата на социални добавки. В богати държави-членки като Германия, Швеция, Дания, Люксембург и Франция живеят хиляди англичани, които имат достъп до социални надбавки, които са в пъти по-щедри от тези, предоставяни на Острова .

В края на миналата година Паунова попита британския премиер Дейвид Камерън чрез интервю пред Би Би Си "А какво ще стане, ако останалите страни-членки с големи британски общности решат, че англичаните не са добре дошли на тяхна територия?".

Дейвид Камерън обяви, че се стреми към строг контрол на имиграцията в ЕС, за да бъдат избегнати злоупотребите със социалната система на кралството. Той обеща референдум относно оставането на Великобритания в ЕС през 2017 г., ако Консервативната партия спечели следващите парламентарни избори.

През ноември британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Великобритания ще излезе от преговорите с партньорите от ЕС, ако настояването й за реформи на правилата за имигрантите бъдат пренебрегнати, което ще увеличи реалната опасност за излизане от блока като цяло.

#Ева Паунова #Паунова #ЕС #имигранти #Лондон #Великобритания #Дейвид Камерън #Филип Хамънд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници