ДПС иска вот на недоверие заради "лъжите на Москов"

ДПС иска вот на недоверие заради "лъжите на Москов"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС иска оставката на здравния министър Петър Москов и ако не я получи, ще започне консултации за вот на недоверие към кабинета заради "ксенофобските изяви и лъжите на Москов".

На брифинг в централата си лидерът на партията Лютви Местан представи отговор на вътрешния министър Веселин Вучков относно статистиката за нападения на медици от Спешна помощ, които са станали повод здравният министър Петър Москов да атакува малцинствата.

Заради оповестената информация от Москов партията решила да поиска точна справка от МВР шефа дали са верни тези данни. 175 от тези нападения били извършени от роми според Москов. 

От отговора на Вучков става ясно, че МВР не е предоставяло данни на МЗ за нападенията над лекари. От началото на 2014 до 17 декември има следните инциденти с екипи на Спешна помощ от различно естество - вербално нападение, счупени стъкла на филиал на Спешна помощ, повреди върху коли на екипите.

Кой от двамата министри лъже, попита Лютви Местан, пояснявайки, че ДПС не се съмнява в справката на вътрешния министър. Какво цели министърът на здравеопазването с това лъжливо изказване за 225 нападения над екипи на Спешна помощ, попитае лидерът на движението. Тази манипулация никак не е безобидна, смята Местан.

#Лютви Местан #Петър Москов #ДПС #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници