Жоашен: Франция има нужда от виновник, може би аз съм идеален вариант

Жоашен:  Франция има нужда от виновник, може би аз съм идеален вариант
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Франция има нужда от виновник и може би аз съм идеалният вариантза това. Аз знам, че не съм виновен, но нямам представа какви доказателства могат да измислят." Това заяви арестуваният у нас 29-годишен французин Фриц-Жоли Жоашен в ефира на Нова телевизия.

„Мотивите са това, че съм познавал един човек с радикални възгледи“, уточни Жоашен. Всъщност отношенията между Жоашен и единя от братята Куаши, извършили атентата в редакцията на „Шарли ебдо“ са започнали от детството им, но били по-скоро работни. Фриц Жоашен осъди убийствата и заяви, че е съпричастен с кампанията „Аз съм Шарли”.
"Вероятно ще има хора, които ще се страхуват от мен. Ще ги е страх да се приближат и може би ще казват, че съм опасен", допълни той.

От ареста в Хасково той поиска да бъде екстрадиран във Франция, за да се запознае с доказателствата срещу него. Хасковският окръжен съд ще заседава днес през един час по двете искания на Франция за екстрадирането на 29-годишния мъж.

Фриц-Жоли Жоашен е на 29 години. Живее в Париж и работи, но не казва какво. Той беше арестуван на „Капитан Андреево” на път за Турция заради оплакване на съпругата му, че е отвлякъл 3-годишното им дете и че изповядва радикален ислям. Няколко дни по-късно, докато вече беше в ареста,за него пристигна и нова заповед за задържане, този път за участие в терористична група заедно с единия от братята Куаши – автори на атентата в списание "Шарли Ебдо". Той заяви, че е невинен по всички обвинения.

#арест #Куаши #Фриц-Жоли Жоашен #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници