От пролетта метрото идва по-бързо, има повече пътници

От пролетта метрото идва по-бързо, има повече пътници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От пролетта столичното метро ще идва на по-чести интервали, поради увеличения брой пътници. В момента по линията между "Люлин" и "Младост" влаковете се движат през 3.5 минути, като напролет интервалите вече ще бъдат 3 минути. По втората линия – между "Лозенец" и "Надежда", сега метрото минава на 7 минути, а от април ще бъде на 6 минути.

Освен това са купени 10 нови мотриси, които ще в експлоатация през април, за когато е предвидено пускането на разширението до летището и Бизнес парка. Въпреки новите спирки "Метрополитен" запазва старата практика те да се броят за една линия. Така един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка.

По данните на Столична община пътниците в метрото се увеличават с всяка следваща година - през 2000 г. метро са използвали 72 хил. души, като броят им постепенно нараства до 280 хил. на ден през 2013 г. и 310-320 хил. през 2014 г. 

"Не можем да съберем всички пътници, сутрин в пиковите часове дори има хора, които не могат да се качат", коментира изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

В момента най-слабо натоварената станция на метрото е "Ломско шосе", а през "Сердика" потокът от пътници е най-голям - 60 хил. души дневно.

 

#метро #Сердика #бизнес парк #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници