Кораб с 450 емигранти, без екипаж и двигатели, извън контрол край Италия

Кораб с 450 емигранти, без екипаж и двигатели, извън контрол край Италия
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Търговски кораб с повредени двигатели и с 450 емигранти на борда - вероятно от Сирия - наближава Югоизточна Италия, съобщиха италианските военно-въздушни сили, цитирани от АФП. Плавателният съд е без екипаж.

Изпратен е хеликоптер с лекари и служители на бреговата охрана, които да се опитат да поемат контрола на управлението му. Засега бреговата охрана не успява да се качи на борда на кораба заради лошото време в морето южно от Италия.

Припомняме, че в сряда бреговата охрана пое контрол върху друг голям кораб, пълен с емигранти. Около хиляда души бяха докарани в Галиполи и временно настанени във физкултурните салони на местните училища.

Над 800 африканци атакуваха оградите на испанския град Мелия в опит да влязат в Европейския съюз. Много от тях успяха да преодолеят трите поредни ограждения и да влязат в Мелия, един от двата испански града на африканския бряг.

Според властите броят на емигрантите, които прескачат оградите, се е увеличил с близо 50 процента за една година. Повечето от тях нямат документи и не могат да бъдат върнати в родните им страни.

 

 

#кораб #Италия #емигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници