Първото бебе на 2015 варненче?

Първото бебе на 2015 варненче?
снимка: БГНЕС архив
A A+ A++ A

Драгомир е първото бебе на 2015 година, известиха от екипа дежурил в новогодишната нощ в родилното отделение на варненската болница “Св. Анна”.

Първото за Варна и вероятно за България бебе на 2015 година проплака тази нощ в 0 часа и 1 минута, информират от родилно отделение. На бял свят се е появило момче с тегло 3,250 и ръст 50 сантиметра.

Бебето и майката са добре, тя е много щастлива, както и ние, сподели пред радио Варна акушерка Росица Грубак.

Бебето е второ дете за 31-годишната Юлия Михайлова от Варна. Терминът бил определен за 14 януари, но родилните болки започнали малко преди Новата година.

“Всичко стана толкова бързо, че още не мога да го приема”, сподели майката.

Тя вече е видяла няколко пъти малкия Драгомир. Синът ще бъде кръстен на нейната майка, нищо че е дошъл на Васильовден. Сестирчката му Стиляна е на 8 години и с нетърпение очаква братчето си.

През миналата година в родилно отделение на МБАЛ „Света Анна” са се родили 1649 бебета, което с десетина повече от 2013-та.

Три бебета са се родили в АГ – Болница Варна в последния ден на 2014 година

Две от бебетата са момиченца, а едно е момченце. Това съобщиха за Радио „Фокус” - Варна от СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов” – Варна. 2 406 са ражданията през 2014 година в болницата. В 23.10 часа на 31 декември 2014 година се е родило последното бебе – момиченце. Тежи 2 650 грама, дълго е 48 см. Майката и бебето са в добро здраве. От болницата съобщиха, че първото бебе на 2015 година ще се появи днес, най-вероятно в късния следобед.

#бебе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници