До минус 12 градуса се очакват в новогодишната нощ

До минус 12 градуса се очакват в новогодишната нощ
A A+ A++ A

В новогодишната нощ минималните температури на повечето места в страната ще бъдат между минус 12° и минус 7°, само в отделни райони на Северна България и високите полета на Западна България може да паднат до минус 14-15°, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В последния ден на 2014 г. времето над страната ще бъде студено, в източната половина и доста ветровито, което ще създава усещане за още по-студено време и образуване на преспи и навявания.

Ще бъде облачно и на много места ще има превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Югоизточна България, като по най-южното крайбрежие на морето ще вали дъжд и сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен и силен от север.

Максималните температури също ще са в широки граници – преобладаващите ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по южното крайбрежие на морето около нулата.

В София минималната температура ще бъде минус 13°, а максималната минус 9°.

В новогодишната нощ времето над по-голямата част от страната ще остане облачно. В Източна и най-вече в Югоизточна България ще продължи да превалява сняг, докато над Западна България ще има разкъсвания на облачността. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Към полунощ преобладаващите температури ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в София минус 13°-минус 14°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от слаб сняг. Вятърът ще е силен от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

По Черноморието ще бъде ветровито, облачно, с валежи от сняг, само на най-южното крайбрежие на морето от дъжд и сняг. Ще духа силен северен вятър.

#температури #минимални #минус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Акценти

Инбет Казино