Освобождават шефа на Агенция за бежанците заради Кунева

Освобождават шефа на Агенция за бежанците заради Кунева
Николай Чирпанлиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев e освободен от длъжността си, съобщиха от Министерски съвет.

Причината за отстраняването му била, че ресорният вицепремиер Меглена Кунева е снела доверието си от него, твърди източник на "24 часа".

Чирпанлиев се прочу с поредица от скандални изявления: "В България от бежанците остват само кюрдите, които са по-зле от нашите цигани".

Николай Чирпанлиев не е информиран, че е отстранен от поста. Това заяви самият той пред БГНЕС.

На мястото на Чирпанлиев за временно изпълняващ длъжността се назначава досегашният заместник на Чирпанлиев - Васил Върбанов.

Васил Върбанов е завършил ВВНУ „Георги Бенковски“, Военната академия „Г. С. Раковски“, стратегически курс в Колежа за стратегически изследвания и икономика на отбраната в “Джордж Маршал Център” (Гармиш-Партенкирхен, ФРГ), курсове във Военния езиков институт в Сан Антонио, Тексас, и в Института за управление на ресурсите в Монтерей, Калифорния. Служил е като офицер в поделения на ВВС и в Генералния щаб на Българската армия. Достига звание „генерал-майор“ и заема длъжностите заместник-началник на Главния щаб на ВВС по ресурсите, началник на Главно управление „Материално-техническо и медицинско осигуряване“ – ГЩ и аташе по отбраната на България в САЩ.

 

#Николай Чирпанлиев #Чирпанлиев #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници