Ненчев: Надявам се, че бюджетът за отбрана ще бъде актуализиран

Ненчев: Надявам се, че бюджетът за отбрана ще бъде актуализиран
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надявам се и вярвам, че бюджетът за отбрана ще бъде актуализиран в рамките на следващата година. Това каза военният министър Николай Ненчев, съобщава БГНЕС.

"Предполагам, че в началото на следващата година още януари месец ще имаме готовност за това, но трябва да вземем предвид факта, че бюджетът ни е орязан в сравнение с миналата година с близо 87 млн., което никак не е малко", каза военният министър.

Той посочи, че това, което се случва с бюджета, ще бъде взето предвид и при изработването на новия план за развитие на въоръжените сили.

Що се отнася до коледни бонуси за военните, министърът каза, че те вече са получили средствата, които се предвиждат за дрехи. „Това също е някаква форма, но толкова бяха нашите възможности", уточни Ненчев.

По темата за утилизацията на боеприпаси, министърът коментира, че лично е много обезпокоен не само от това, че има немалко количество мини в Горни Лом, което се налага да се утилизира спешно. "Притеснен съм и от това, че при нас в нашите складове също съхраняваме боеприпаси с отпаднала необходимост този въпрос е приоритетен за нас, ние трябва да намерим форма и начин за тяхната утилизация ", заяви Ненчев.

Той посочи, че ще помоли за подкрепа от страна на НС. „Ние имаме нужда от съвременна линия, камери, които са на изключително високо ниво, които да започнат в много кратки срокове да утилизират насъбраните се в нашите складове боеприпаси с отпаднала необходимост", заяви министърът.

#Николай Ненчев #бюджет #отбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници