Бъчварова: Има проблеми в коалицията, но няма криза

Бъчварова: Има проблеми в коалицията, но няма криза
Партията на Бойко Борисов даде недвусмислена заявка, че ще очаква подкрепа от ДПС занапред. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има проблеми в коалицията, но няма криза в отношенията. Вървим в посока, в която решаваме проблемите. Това обяви вицепремиерът по коалиционната политика от ГЕРБ Румяна Бъчварова по бТВ.

Отношенията между ГЕРБ и останалите партньори в коалицията се изостриха заради поправката за пенсиите, която даде възможност за прехвърляне на пари от частните фондове в НОИ. Най-сериозните критики към ГЕРБ дойдоха от страна на Реформаторския блок.

"Не можеш да бъдеш хем в управлението, хем в опозиция", каза вицепремиерът, коментирайки реакциите на Реформаторския блок при приемането на пенсионните промени, свързани с вноските от универсалните фондове.

"Трудно успяваме да влезем в един общ режим на работа с партиите, които не са били в управлението. Още имат рефлекс да се държат като опозиция", допълни тя.

Партията на Бойко Борисов даде недвусмислена заявка, че ще очаква подкрепа от ДПС занапред. По думите на Бъчварова, ако някоя от партиите, които формират мнозинството, оттегли подкрепата си от правителството, предсрочните избори не са първият вариант.

„Всяка една партия има право и основания за политика с цел намиране на партньори. Правителството може да продължи да съществува като правителство на малцинството. Би могло да потърси подкрепа и от други политически сили. ДПС е една от партиите в парламента. Не става въпрос за коалиционно споразумение с тях. Фактът, че не избрахме ДПС за участник в това правителство, не означава, че ги отстраняваме от целия демократичен и парламентарен процес”, заяви Бъчварова.

Тя обяви, че това е партия, която представлява голяма част от българските граждани и има право да се солидаризира с едно или друго управленско решение.

#Румяна Бъчварова #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници