Горан Брегович пристига в София на 19 декември

Горан Брегович пристига в София на 19 декември
Снимка: www.sonde3.com
A A+ A++ A

Горан Брегович ще пристигне у нас в деня на концерта си - 19 декември. Събитието ще бъде в зала “Арена Армеец”.

Кръстникът на балканската музика идва със своя “Оркестър за сватби и погребения”. Освен най-големите му хитове публиката ще чуе и изпълнения от последния му албум Champagne for Gypsies. Вероятно Горан Брегович ще поиска организаторите на концерта да осигурят на сцената бутилки с шампанско. Звездата на балканската музика е споделял, че пие само на концерти.

Рано сутринта след участието си звездата ще отпътува от София.

Горан Брегович едва ли има нужда от представяне на българската аудитория – всеки, който е имал шанса да се докосне до някоя от изявите му на живо, е останал с незабравими спомени от нея. След изключителния успех пред препълнената зала “Арена Армеец” през 2012 година, самият той изрази желание и този път концертът му да се състои в тази зала.

С балкански корени, с идеи, обърнати към 21 век, към който се е отправила с пълна сила, музиката на Горан Брегович обединява звуците на циганските духови инструменти и българската традиционна полифония, звуците на китара и традиционните ударни инструменти с интересен рок акцент – и всичко това под акомпанимента на разбушувалите се звуци на струнните инструменти и дълбоката сонорност на мъжкия хор, създавайки музика, която душата на слушателя инстинктивно разпознава, а тялото възприема като непреодолим позив за танци.

Всеки един от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години - „Бело дугме“, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на Балканската музика по света. Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композиции към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”. През 1995 г. Музиката към “Ъндърграунд” е удостоена със Златна палма на Филмовия фестивла в Кан.

#Горан Брегович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници