Американският сержант от Афганистан измамил пенсионери с 1,5 млн. долара

Американският сержант от Афганистан измамил пенсионери с 1,5 млн. долара
Арбитражният съд определил поведението на Робърт Бейлс (вдясно) като „мошеническо и лукаво“ и след като глобите не били платени, той бил изключен от индустрията на борсовите посредници.
A A+ A++ A

Американският сержант Робърт Бейлс, който беше обвинен за убийството на 16 афганистански цивилни, дължи 1,5 милиона долара на възрастна двойка, която измамил чрез лукава схема малко преди да се присъедини към армията.

Бейлс работел като борсов агент в Охайо през 2000 г., когато клиентът Гари Либшнер го помолил да продаде имуществото му, за да си плати разходите за лечение, но той и съпругата му така и не получили парите, съобщава БГНЕС, позовавайки се на британски медии.

Срещу Бейлс не били предявени обвинения, но делото срещу него и няколко негови колеги било предадено на арбитражен съд през май 2000 г. Бейлс не се явил на изслушването и 18 месеца по-късно се записал в армията.

Според архиви на Агенцията за регулиране на финансовата индустрия делото било разрешено през 2003 г., когато арбитражен съд постановил, че Бейлс „е участвал в измама, нарушил е задължението си като доверено лице, участвал е в незаконна търговия и е правил неуместни инвестиции“.

Арбитражният съд наредил на Бейлс да плати 637 000 долара компенсация плюс лихва и 216 500 долара за съдебни разходи.

С лихвите цялата сума възлизала на 1,5 милиона долара.

Арбитражният съд определил поведението на Бейлс като „мошеническо и лукаво“ и след като глобите не били платени, той бил изключен от индустрията на борсовите посредници.

„Той открадна парите, които съм спестявал през целия си живот. Не знаехме къде се намира. Чухме, че е на Бахамите и на какви ли не други места“, сподели потърпевшият Гари Либшнер пред телевизия WCPO-TV в Охайо.

Очаква се до дни срещу Бейлс да бъдат предявени обвинения за масовото убийство в Афганистан и в момента той се намира във военния затвор Форт Лийвънуорт в Канзас.

#Робърт Бейлс #армия #Афганистан #убийство #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници