Кунева прави публичен конкурс за шеф на Агенцията за българите в чужбина

Кунева прави публичен конкурс за шеф на Агенцията за българите в чужбина
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа заповед за публично изслушване на кандидатите за председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, са да са неосъждани български граждани, да владеят писмено и говоримо поне един чужд език, да имат завършено висше образование и доказан професионален опит в областта. Документите за участие се подават до 20 януари 2015 г.

Кандидатите ще бъдат изслушвани от комисия, пред която ще представят концепция за развитие на Агенцията. Комисията ще приеме правила за изслушването с цел осигуряване на равнопоставеност на кандидатите. Десет дни след изслушването тя ще представи доклад на вицепремиера за резултатите от изслушването и цялостното представяне на кандидатите.

Предишният шеф на ДАБЧ Ива Йорданова бе назначена със заповед на служебния премиер Георги Близнашки, но на назначението й се противопостави голяма част от обществото, защото живее с настоящия министър на икономиката Божидар Лукарски и бе в конфликт на интереси. Йорданова се оттегли, но се закани, ако има публичен конкурс да се яви.

 

#Меглена Кунева #Кунева #Ива Йорданова #Йорданова #ДАБЧ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници