Бареков срещу закона за МВР

Бареков срещу закона за МВР
Николай Бареков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да подкрепим закона за МВР, предложен от Цветанов, обяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков.

Бареков е категоричен, че парламентарната група на "Българския демократичен център" няма да даде подкрепа в аванс и няма да го гласува в пленарна зала. Той обясни, че изказването на депутата Явор Хайтов в петък е лично мнение и че с думите си всъщност е дал картбланш за промени в закона.

"Необходима е широка дискусия между парламентарно представените партии и асоциациите на съдиите, прокурорите и следователите относно готвените промени в закона за МВР", посочи Бареков.

Комисията по правни въпроси към Народното събрание одобри на първо четене в петък поправки в Закона за Министерството на вътрешните работи. С тях на практика се връща старият закон за МВР, който бе променен от кабинета "Орешарски".

По този начин Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) ще бъде извадена от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и ще се върне в системата на Министерството на вътрешните работи. С промените внесени от Цветанов се връщат и правомощия на президента да назначава със своя указ председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

Явор Хайтов от „Български демократичен център“ обясни, че текстовете връщали правилата от 2000 г., когато бил най-успешният период за МВР. Затова и хората на Бареков щели да подкрепят закона, предложен от Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ.

 

#Николай Бареков #Бареков #МВР #Явор Хайтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино