Гамизов: Сертов може да е бил принуден да напусне България

Гамизов: Сертов може да е бил принуден да напусне България
Гамизов заподозря, че хора, директно свързани с Русия, правят опит да съборят това правителство през януари или февруари. Снимка: Нова
A A+ A++ A

"Петко Сертов може да е бил принуден да напусне България или да направи нещо много лошо". Това заяви Стефан Гамизов – енергиен експерт и бивш колега на изчезналия бивш шеф на ДАНС в ефира на Нова телевизия.

Гамизов заподозря, че хора, директно свързани с Русия, правят опит да съборят това правителство през януари или февруари.

Според експерта има връзка между изчезването на Сертов и случващото се в страната ни в последно време.

„С течение на времето катастрофата започна да се разразява. Срути се „Южен поток”- една от най-големите потенциални трагедии за българското общество, "Белене" се срути, предстои ни осъждане в арбитраж. Случиха се трагедиите в енергетиката, случи се трагедията с Цанков камък. И най-накрая- НЕК се изправи пред реален фалит, който, ако се случи, може да се срути буквално цялата държава", предупреди Гамизов.

Той обяви, че докато е бил в Агенцията, Сертов открито е демонстрирал възхищението си към Франция, и това е било забелязвано и силно ненавиждано от руската част на ДАНС в лицето на Цветлин Йовчев, Иван Драшков, Писанчев.

Според работодателя на Сертов Ангел Божилов, случилото се с него не е от битов характер. Той допълни, че пред него Сертов не е споменавал да има отправени заплахи за живота му. „Той беше изключително балансиран човек, спокоен, професионалист, който добре балансираше поведението си”, обяви Божилов. 

#Петко Сертов #Стефан Гамизов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници