Критично остава нивото Тунджа, режим на питейната вода грози Ямбол

Критично остава нивото Тунджа, режим на питейната вода грози Ямбол
Най-критична е обстановката в мъглижкото село Зимница ,където заради недоизградена дига на река Тунджа и високото ниво на подпочвените води са наводнени къщите в долния край на селото .Хората там разказаха ,че са изкарали кошмарна нощ ,защото са следили н
A A+ A++ A

Нивото на река Тунджа продължава да е критично. Тази сутрин при Елхово то е достигнало 4,33 метра - това са рекордни стойности за последните 50 години.

Евакуация на хора не е предприемана, но над 20 семейства са отишли при свои роднини. В града може да започне отводняване едва след като нивото на реката спадне до 3,9 м. Мазета, сутерени и цели улици в града са под вода вече цяла седмица, информира БНР.

В селата Веселиново и Завой водата от два дни не е повишавала нивото си, но и не се отдръпва.

При Ямбол реката също е с рекордни стойности – измерени са 5,26 метра, при критични стойности 6 метра. Заради залятата вододайна зона на Ямбол се очаква да бъде въведен режим на питейната вода. В града днес отново не работят повече от 25 фирми в промишлената зона заради наводнени помещения.

По-рано пътят Казанлък – Стара Загора бе затворен, тъй като реката е преляла при село Ягода, информира БГНЕС. Обходният маршрут е: Казанлък – село Розово – село Кънчево – село Ръжена – Стара Загора и в двете посоки.
От МОСВ предупреждават, че критичното ниво на река Тунджа ще се задържи и през следващите дни.
Определиха кога ще празнуват различните религии през 2015 г.

#Тунджа #Елхово #критично #Ямбол #питейна вода #режим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници