Безлов: Изчезването на Сертов ми прилича на капан

Безлов: Изчезването на Сертов ми прилича на капан
Тихомир Безлов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изчезването на Сертов ми прилича на капан. Това заяви Тихомир Безлов, главен експерт в Центъра за изследване на демокрацията по повод изчезването на първия шеф на ДАНС Петко Сертов в ефира на БНТ.

Безлов коментира версиите около изчезването на Сертов. По думите му е съмнително, ако се окаже вярно, че освен че е оставил телефоните си, Сертов е изтеглил и значителна сума пари.

„Това ,което променя нещата, ако се окаже вярно, са изтеглените пари. Това променя нещата. На мен ми изглежда като капан“, коментира Безлов.

От своя страна Минчо Спасов, бишв секретар на вътрешната парламентарна комися очерта друг аспект на ситуацията.

„Искам да погледнем от един друг ракурс, друг аспект. Лицата обявени за общодържавно издърване се смятат за държавни тайни, освен ако близките им не са пожелали обратното. От това, което чух жената на Сертов не е искала обществеността да знае, а само МВР да го търси. Очудвам се, че Вучков публичко обяви за изчезването му.“, посочи Спасов. По отношение на версиите около изчезването на Сертов, Спасов заяви, че може само да се спекулира.

Той коментира и миналото на Сертов и контактите му с Алексей Петров.

В същото време Безлов направи паралел с последните събития в страната и евентуалната връзка с изчезването на Сертов.

„Едното беше убийството по делото на Йоско, Сертов също е свидетел по делото „Октопод“. Другата тема, която дава храна за конспирация е темата с „Южен поток“, посочи Безлов.

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност от 18:00 часа в петък (5 декември). Полицията започна издирването му по сигнал на съпругата му. По-късно и вътрешният министър Веселин Вучков потвърди за изчезването на Сертов и заяви, че той е обявен за национално издирване от събота (6 декември).

Последно бившият шеф на ДАНС е забелязан пред пред блока, в който живее в центъра на София. Той се е качил в личния си автомобил и от тогава няма следа от него. Сертов е оставил мобилните си телефони вкъщи, което засилва мистерията около изчезването му.

До момента версиите, по които работят униформените са за отвличане и убийство. В същото време се появи информация, че в деня на изчезването си Сертов е изтеглил 8000 лв. и е резервирал стая в хотел.

Петко Сертов бе председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ от учредяването ѝ от 1 януари 2008 година до лятото на 2009 г. Той бе начело и на създадения през 2009 г. Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов оглавяваше центъра до март миналата година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

 

#Тихомир Безлов #Безлов #Петко Сертов #Сертов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници