Линейка за малко да взриви Спешна помощ

Линейка за малко да взриви Спешна помощ
A A+ A++ A

Линейка пламна от неизправни кислородни бутилки и за малко да  взриви Центъра за спешна медицинска помощ в Русе. 

Заради пожара близо час и половина диспечерският пункт е бил без ток и се е наложило повикванията да се предават по радиостанциите.

Инцидентът е станал около 13.20 часа, когато от екипа на Спешна помощ са правили проверка на двете кислородни бутилки в линейката. Неочаквано от тях изскочили пламъци, които бързо обхванали превозното средство.

Пожарът е станал под прозорците на диспечерския пункт, който също посткрадал. Стъклата му са натрошени, а  помещението се задимило. Шофьорите се хвърлили да гасят пламъците с пожарогасители, но пяната също пламнала. 

Всички са били евакуирани, а останалите линейки изтеглени на безопасно разстояние. Извикана е пожарната, която  успяла да потуши огъня.

Линейката, която е една от шестте в центъра и е на седем години, е унищожена напълно. Освен медикаментите и носилката, са изгорели и двата кардиографа.

Реанимобилът не е имал технически проблеми, а и електрическата система е в предната му част, така че не е ясно какво е предизвикало искра в задната част, където са бутилките, при това в покой.

Щетите са на стойност около 90 000 лв., но за щастие линейката е застрахована. Досега не е имало подобен случай с линейка, коментираха от Спешна помощ.

#линейка #Русе #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници