Сидеров отказва да е зам.-председател във външната комисия на НС

Сидеров отказва да е зам.-председател във външната комисия на НС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е внесъл в Народното събрание заявление за оттегляне от пост заместник-председател на парламентарната Комисия по външна политика, съобщават от партията.

Той беше предложен за този пост в негово отсъствие от колегите му от парламентарната група на партията, като това е направено без неговото съгласие и одобрение.

Сидеров категорично отказва да заема каквито и да е било ръководни постове при сегашната конфигурация на Народното събрание, се казва в съобщението.

Припомняме, че председателят на "Атака" беше избран за зам.-председател на Външната комисия на 28 ноември, когато Народното събрание най-после формира състава на 22-те ресорни комисии - след повече от 1 месец консултации между осемте парламентарни групи за разпределение на ръководните постове.

Заради забавянето с оформянето на комисиите огромната част от внесените законопроекти не можеха да бъдат разгледани и гласувани по процедурни причини. ПГ на "Атака" беше единствената група без председателско място при формирането на комисии.

Нейни представители, обаче, заеха позиции на зам.-председатели в пет комисии - Волен Сидеров в Комисията по външна политика, Десислав Чуколов в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията по социална политика, Любомир Владимиров в Комисията по икономическа политика и Калина Балабанова в Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика.

Засега няма информация дали Чуколов, Владимиров и Балабанова ще последват примера на партийния си председател.

#Волен Сидеров #Атака #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници