Свиват с половин минута интервала между мотрисите в метрото

Свиват с половин минута интервала между мотрисите в метрото
A A+ A++ A

Зимното разписание на метрото предвижда по-къси интервали между мотрисите в пиковите часове.  Така е навсякъде в пиковите часове, обясни в интервю пред "Фокус" изпълнителният директор на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

Интервалът в пиковите часове сега е 3,5 минути. Следващата година ще бъде 3 минути на първата линия, тъй като тя е 23 км и ще стане 30 км. Докато втората линия е само 10 км, затова интервалът там е по-голям. Следващата година там интервалът от 7 минути в пиковия час ще бъде намален на 6 минути. 

От компанията уверяват, че ще спазят ангажимента през април догодина да бъдат пуснати двата нови участъка.

"Има още доста работа. Участъкът към летището е завършен около 84% вече. До края на годината трябва да прехвърли 90% завършено строителство и да останат повече монтажни работи, изпитания, настройки на апаратура и т.н., което ще се прави януари-февруари-март. А в другия участък към Бизнес парка строителството е завършило на 78%, но за него е с едни месец по-късен крайният срок за завършване", обясни Братоев.

От "Цариградско шосе" до летището има 4 метростанции - две в "Дружба", една в индустриалната зона и последната е на летището. В комплекса метростанциите са подземни, а в индустриалната зона и на летището са открити на естакада.

Участъкът до Бизнес парка е 2,8 километра с три метростанции, които са подземни. Едната е на бул. „Ал. Малинов“, другата е на кръстовището при супермаркет „Хит“ и последната е на самия бизнес парк до сградата на „Софийска вода“.

#метро #разписание #станции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници