Кънев се консултира с Костов за по-иновативен държавен бюджет

Кънев се консултира с Костов за по-иновативен държавен бюджет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви в ефира на бТВ в неделя сутрин, че след оттеглянето на Иван Костов не е имало лидер в партията, а само председатели. "Аз вчера за първи път поисках политическото лидерство на ДСБ, което беше голяма крачка", добави Кънев за Националното събрание на Демократи за силна България в събота.

По мнението му Костов е направил много анализи и точни прогнози в рамките на година. "С него говорихме много за бюджета, отново ще се консултирам с него в понеделник, за да може бюджета да съдържа в себе си реформата, промяната. Плановете за бюджета трябва да са и отвъд едната година", сподели Реформаторът.

Той е категоричен, че са направени много компромиси от Блока в тази коалиция. "Постоянно в това мнозинство, за да мине съдебната реформа, промените в здравеопазването, ще има преговори. Оптимист съм, но трябва да имаме нова култура на преговори в този парламент, които не минават през медиите", убеден е Радан Кънев.

По отношение на дебата за председателството на културната комисия от Слави Бинев, Кънев заяви, че това е пример доколко са Реформаторите са готови на компромиси.

"Няма никаква опасност да се разпаднем. Ние първо в Блока си изградихме култура на преговори, за да ги провеждаме после с другите партии", убеден е Кънев. "Проблемът е, че сме организационно зле, а и често пъти си позволяваме да говорим на различен език в рамките не Блока. Трябва да седнем, да си дадем време никой никого да не натиска и да разрешим грешките си", добави още той.

Кънев цитира "Приказка за стълбата" и заяви, че истината трябва да се казва от парламентарната трибуна и е изключено да виждаш само цветя и рози като си на висок политически пост.

#Радан Кънев #Слави Бинев #реформаторски блок #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници