"Ислямска държава" вече знае за Ахмед Муса, смята бивш мюфтия

"Ислямска държава" вече знае за Ахмед Муса, смята бивш мюфтия
A A+ A++ A

Али Хайредин, бивш районен мюфтия на София, заяви, че е  напълно спокоен, че в случая в Пазарджик не става въпрос за каквито и да е клетки и за каквато и да е опасност.

"От 7 години чрез шумните акции някой настоява да докара радикализъм и да предизвика вниманието на радикални групировки. Мисля, че този път го направиха”, коментира Али Хайредин в студиото на Нова телевизия.

Според него след акцията на ДАНС в Пазарджик „Ислямска държава” вече знае, че в България има Ахмед Муса, който се е ангажирал да наема бойци за тях. „Политиците разиграха този фарс”, коментира Али Хайредин и подчерта: „Мюсюлманин не се става с брада или облекло, мюсюлманин се става със сърце”.

Другият гост в студиото, експертът от Софийски форум за сигурност Йордан Божилов, коментира, че законодателството у нас, свързано с наказанията и обвиненията за тероризъм, проповядване на война трябва да се прецизира.

„Трябва законодателство, което да квалифицира деянията и подготвени съдии и прокурори, институции, които да се грижат за социалната сфера и образованието”, заяви Божилов.


#Ахмед Муса #ислямска държава #Йордан Божилов #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници