Арести при спецакцията в Пазарджик, търсят привърженици на "Ислямска държава"

Арести при спецакцията в Пазарджик, търсят привърженици на "Ислямска държава"
Джамията „Ебу Бекир” в ромския квартал
A A+ A++ A

Ще има задържани при операцията в Пазарджик, обявиха от дирекция "Публична комуникация" към главния прокурор. Повече информация се очаква след като прокурорите си свършат работата и след като минат първите процесуално-следствени действия.

Според местни медии обаче вече има арестувани. Около 300 полицаи и жандармеристи участват в блокирането на квартала и на по-малката ромска махала до Острова. Извършват се

обиски и на редица частни адреси

Полиция има и в къщата на Ахмед Муса Ахмед (на снимката долу), срещу когото в момента се води разследване за пропагандиране на идеология. От неговия дом и от този на негови близки са иззети компютри, книги и материали.

Според официалната информация операцията се извършва от служителите на ДАНС и спецпрокуратурата. Изземва се забранена литература, а ромската махала се претърсва заради

използването на материали, свързани с "Ислямска държава"

Служители на реда са влезли и в джамията „Ебу Бекир” в ромския квартал. Според първоначалната информация, акцията е във връзка с досъдебно производство, образувано наскоро, срещу имама Ахмед Муса Ахмед и негови приближени за пропагандиране на ислямска война.

Според местните медии 

положението е сравнително спокойно

а занятията в училищата вървят нормално. Вътре в джамията се извършват действия от силите на реда. В нея се намирал и Ахмед Муса Ахмед, спрямо когото се извършва прокурорско разследване. Продължават да пристигат полицейски екипи и още сили на жандармерията.

Междувременно, Ахмед Муса Ахмед е качен в полицейски автомобил и отведен в неизвестна посока, съобщи "24 часа". Пред храма са се събрали десетки жители на квартала, които коментират, че задържането му е неправилно и че напрежението го създават именно силите на ДАНС и МВР.

#акция #ислямска държава #Пазарджик #ДАНС #Ебу Бекир #Ахмед Муса Ахмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници