Ралица Василева напуска Си Ен Ен

Ралица Василева напуска Си Ен Ен
Снимки: Туитър на Ралица Василева
A A+ A++ A

Ралица Василева, първата българка, пробила като водещ в Си Ен Ен, обяви в социалната мрежа, че напуска американския телевизионен канал. 

"Благодаря на всички прекрасни зрители, подкрепяли ме през годините при всички обстоятелства. Не зная каква ще е следващата ми стъпка, но ще ви държа в течение", написа Василева.

"Тръгвам си от CNN след 23 години. Най-трудното е да се разделя със семейството ми в CNN!", пише още тя.

Василева започна работа в канала, основан от Тед Търнър, във време, когато Си Ен Ен беше безспорен лидер в предаването на живо на събития от цялата планета. Наскоро компанията "Търнър Броудкастинг" освободи 10 на сто от всички свои служители по целия свят, включително и в централата си в Атланта. Съкращенията са част от мерките на медийната група за намаляване на разходите.

Ралица Василева е родена на 6 юни 1967 г. в София. Завършва средното си образование в Първа английска езикова гимназия, учила е и в английска гимназия в Делхи, Индия. Една година следва английска филология във Великотърновския университет, прехвърля се в Софийския университет „Климент Охридски“ и се дипломира. Получава магистърска степен по политически науки от Държавния университет на щата Джорджия в Атланта.

През 1987 г. се присъединява към английската редакция на Българското национално радио като преводач от английски език и диктор, а по-късно става и репортер. От 1990 година е водещ и репортер в Българската национална телевизия. 

Заминава на стаж в CNN през 1991 г. с 20 долара в джоба си и син на 7 години. Харесват нейните репортажи, канят я на специализация. Връща се в България и отново я канят - вече на работа. Започва кариерата си през 1992 г. в CNN като водещ на предаването CNN World Report.

#напуска #Си Ен Ен #Ралица Василева #телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници