Илко Семерджиев напусна ДСБ заради коалицията с ГЕРБ

Илко Семерджиев напусна ДСБ заради коалицията с ГЕРБ
A A+ A++ A

Илко Семерджиев напусна партията Демократи за силна България (ДСБ) заради безпринципната й политика и участието в коалиционното правителство с ГЕРБ, АБВ и Патриотичния фронт.

"С настоящето писмо Ви уведомявам, че считано от 7 ноември 2014 г. преустановявам членството си в ДСБ поради несъвместимост между личните ми разбирания за последователност и почтеност в политиката, и политическото поведение на ДСБ в рамките на Реформаторския блок, както и в 43 НС", се казва в писмото на доктор Семерджиев, адресирано до председателя на ДСБ Красно село. Копие от него е изпратено и до лидера на партията Радан Кънев.

Доктор Семерджиев изразява своето

несъгласие с коренната промяна в позицията на партията от март тази година

"От 15 март 2014 г. ни дели само половин година и за мен, както и за всеки редови член на ДСБ, не става ясно как позицията на партията се е променила на 180 градуса относно отношенията с ГЕРБ и отцепилото се пропутинско крило на БСП в лицето на партия АБВ", пише той.

Илко Семерджиев припомня точка 3 от резолюцията на 12-ото национално събрание, която гласи: "Осъзнаваме, че поривът за промяна от миналото лято беше прекършен от безочието на властта и пропагандната машина на мафията. Ние сме политическото представителство на хората, искащи промяна, на хората, които знаят, че изборът между БСП и ГЕРБ е натрапен фалшив избор".

"Настоящата коалиция, в която ДСБ участва, включително със свои министри в правителството на ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ показва, че

решенията на НС на ДСБ са бламирани изцяло, редовите членове и симпатизанти на ДСБ, както и избирателите са брутално излъгани

а ръководството, което до преди 5 октомври 2014 г. наричаше БСП и ГЕРБ "мафия", днес е в парламентарна и управленска коалиция с тях. При това коалицията с частта на БСП, обособила се в партия АБВ, е най-ретроградната евроазиатска част, на която България дължи т.н. "Голям енергиен шлем" и е ръководена от агент на ДС", заявява доктор Семерджиев.

Той изразява своето недоумение пи от внезапно пробудилата се "любов" и "благодарности" към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, за когото ръководството на ДСБ декларираше, че никога няма да подкрепи за премиер, но само за дни след извънредните парламентарни избори го припозна за свой лидер, премиер и коалиционен партньор".

Според доктор Семерджиев ръководството на

ДСБ е изменило на политическите принципи, политическата линия и политическите решения

взети от най-високите органи на партията, позволили са си груби самоуправствени действия и в името на обогатяването с власт, изграждане на лични кариери и придобиване на лични облаги, вместо да противостоят на т.н. от тях "мафия", всъщност са се присъединили към нея.

"Обикновено, в такива случаи ръководство, което не е спазило решенията на по-вишестоящи органи на партията, подава оставка или му бива поискана оставка, за да понесе отговорност за самоуправството и подмяната на волята на членовете. Тъй като това очевидно не се очертава да се случи, смятам, че повече нямам място сред узурпатори на власт и нелегитимно своеволничещи партийни ръководители, които са подменили политическия и идеологически профил на ПП ДСБ", заявява в заключение Илко Семерджиев.

#Радан Кънев #Илко Семерджиев #ДСБ #ГЕРБ #Бойко Борисов #коалиция #Демократи за силна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници