Партньорите в управлението се гнусят един от друг, смята Дончева

Партньорите в управлението се гнусят един от друг, смята Дончева
Татяна Дончева Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Георги Първанов и Бойко Борисов са достатъчно близки още от 2004 г. и са си взаимно задължени. Коалицията между ГЕРБ и АБВ беше ясна отдавна, въпросът беше как ще се изтанцува външно, заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

„АБВ и Патриотичния фронт сложиха отдавна налакътници и наколенки, за да влязат в коалицията. Новото управление  показа, че в предизборно време трябва да се говори по-внимателно с кого няма да се коалираш, за да не се влиза в настоящата ситуация", коментира Дончева пред Би Ти Ви.

Според нея, проблемът на това правителство е, че те изпитват неудобство едни от други – като на официално събитие с гости, които не се харесват, се гнусят да са на едно място.

"Принципите в политиката се отстояват много трудно, като трябва предварително избирателите да се убедят в големите намерения. В политиката трябва да бъдат хора, отговарящи на някакви критерии – персонални, морални, професионални”, подчерта тя.

Татяна Дончева е сигурна, че тази безпринципност е била обоснована от вота на избирателя, който гласува на принципа на най-малкото зло, а не на принципа какви управляващи му трябват.

#Татяна Дончева #Дончева #ГЕРБ #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници