Лютви Местан: Разгражда се европейската перспектива на България

Лютви Местан: Разгражда се европейската перспектива на България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За първи път от 25 години се поставя под въпрос европейската перспектива на България, каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан. Никъде в Европа нормалното дясно и ляво не се съюзяват с националпопулизма, посочи той.

Според Местан Борисов е трябвало да чуе съвета на Джозеф Дол и да не прибягва до подкрепата на Патриотичния фронт.

България за първи път ще се управлява с участието на националпопулиска и ксенофобска партия. Мандатоносителят знае, че коалицията е порочна, подчерта лидерът на ДПС.

"Маските са свалени, политическите лица оборени, на първо място на десния политически субект, който си бе присвоил правото на цензор, с претенцията да е носител на абсолютната истина", заяви Местан и се обърна към държавния глава:

"Г-н президент, отговорността ще е не само на преките участници в тази коалиция, но и на техните покровители".

"Бележките и анализът на ДПС не са по отношение на коалиционната формула – тя е зададена от вота", каза Лютви Местан. "Така ще бъде и занапред, България ще се управлява от коалиции. Въпросът е в безпринципността".

Местан не подмина участието в кабинета на двама министри на тройната коалиция. "Г-жо Кунева, г-н Калфин, няма нужда да се притеснявате. Сам по себе си този факт не е позорящ, вие се справихте прилично и може би ще бъдете полезни в този кабинет, без непременно да ви уличавам в ренегатство", иронизира лидерът на ДПС.




#Лютви Местан #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници