Първанов: Преговорите показаха, че ГЕРБ има готовност за компромис

Първанов: Преговорите показаха, че ГЕРБ има готовност за компромис
A A+ A++ A

Програмната декларация на кабинета е добър документ, смята лидерът на АБВ Георги Първанов. Около 40 предложения на АБВ са влезли в този документ – в енергетиката, данъчната и социалната политика, изброи той пред Нова тв успехите на своята формация.

Плоският данък ще бъде тежка битка, призна експрезидентът. „Ние не успяхме да се преборим с плоския данък на „Позитано”, та сега от раз да се преборим с хората от десницата”, коментира Първанов.

В една трета от страните е Европейския съюз управлението е  по този модел – с баланс между ляво и дясно, между социалното и либералното или консервативното. "В първите консултации бяхме на различни позиции с непреодолими на пръв поглед различия с ГЕРБ, но преговорите показаха, че в ГЕРБ има готовност за компромис”, отбеляза Първанов.

Според него Борисов е сгрешил през 2009 година, че не е направил коалиция. "Заложи на управление на малцинството и се видя, че всичко беше на ръба, всичко беше на сила", посочи той.

На въпрос защо са приели техен представител да поеме социалното министерство при финансовите затруднения на държавата, Първанов каза, че социално политика не се прави само с пари, а и с конкретни действия. "Има неща, които не изискват толкова средства", убеден е той.

Имало е и по-добри премиерски кандидатури, но избирателите са решили това да е Борисов, каза Първанов. Подкрепата на неговата партия обаче ще спре в момента, в който то спре да изпълнява програмата си.

На въпрос дали има 80 млн. лева в КТБ, както твърди Волен Сидеров, Първанов заяви, че няма и една стотинка там. "Ако някой иска да докаже, че има подставени лица, които са вложили мои пари, да направи разследване и да ги извади", прикани той.

#Георги Първанов #правителство #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници