Борисов към Добрев: По-малко да пътуваш и да се печеш

Борисов към Добрев: По-малко да пътуваш и да се печеш
По-малко да пътуваш и да се печеш, заръча премиерът Бойко Борисов на новия икономически министър Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва по-малко да пътуваш и да се печеш, заръча министър-председателят Бойко Борисов на обявения за нов министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев, след като изброи приоритетните области в бъдещата му работа.

Добрев, който бе в Президентството, получи указанията, след като премиерът бе помолен да коментира новите си предложения за министри, предаде БГНЕС.

Борисов посочи, че Делян Добрев отиде в изпълнителната власт от Народното събрание, където беше член на комисията по енергетика, така че според него той ще има прекрасна комуникация и с парламента.

Освен това е натрупал и опит за близо година откакто е в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Мисля, че във всички горещи моменти, където го пращах, тъй като министърът пътуваше много, и в „Мини Марица-изток“ на протестите, и по време на наводненията, той беше непрекъснато там, и в „ГОРУБСО-Мадан“ сега – навсякъде, където е било необходимо. Мисля, че ще се справи много добре“, мотивира се премиерът.

Той каза, че сред сферите, върху които трябва да се концентрира в работата си бъдещият министър, са това как да се помогне на малкия и средния бизнес, как да се повдигне икономическият растеж.

„Това са темите, в които ние сме много изостанали“, посочи министър-председателят.

Той изтъкна, че изпълнителната власт е хвърлила много усилия в областта на културния туризъм и „там спокойно Дянков можем да го провъзгласим за археолог в тази сфера“.

„Не е много добре да се сменят непрекъснато министри, но по-лошото от това е да държиш министър на един пост само защото е министър“, каза още премиерът.

Борисов посочи, че е дал шанс на Константинов, но той върви след скандалите.

„Надявам се новият министър да се поучи от грешките на старите“, каза още премиерът.

Той изтъкна, че е много важно да се стартират и да се работи по реформите в сектора.

#„ГОРУБСО–Мадан“ #„Мини Марица-изток“ #министър-председател #премиер #Президентството #енергетиката и туризма #Министерството на икономиката #Делян Добрев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници