ДПС остава в опозиция, ако Патриотите са във властта

ДПС остава в опозиция, ако Патриотите са във властта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След проведените във вторник консултации с президента Росен Плевнелиев лидерът на ДПС Лютви Местан е на мнение, че Движението ще е категорична опозиция на управление, което зависи от Патриотичния фронт. Той подчерта, че ДПС няма амбиции да е част от държавното управление.

„Ако Бойко Борисов намери сили в себе си да предложи вариант на правителство, ако той предложи формула на кабинет с ясен цивилизационен профил и потърси мнозинство по определени теми, тогава той ще има насреща си ДПС, което без да поставя каквото и да е условие за участие във властта, да подкрепя политики, които са в полза на националния интерес”.

"Ние споделихме категоричното си несъгласие с основния вариант на съставяне на правителство, който се обсъжда през последните дни, а именно по отношение на формулата 2+2 - правителство на двупартийното коалиционно малцинство, което обаче ще се подкрепя от Патриотичния фронт и АБВ", каза Местан. Лидерът на ДПС добави, че това правителство не просто ще се подкрепя от тези две политически сили, а подписите на техните лидери ще стоят редом до подписа на мандатоносителя и втората дясна политическа сила.

„Готови сме не на 300, а на 600 дни толеранс за правителство с ясен евроатлантически профил”, подчерта още Местан. 

#Лютви Местан #ДПС #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници