Десислава Атанасова е новият здравен министър

Десислава Атанасова е новият здравен министър
Атанасова е председател на Комисията по здравеопазване в парламента от 14 юли 2010 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова е новият министър на здравеопазването след оставката на досегашния заемащ поста Стефан Константинов.

Премиерът Бойко Борисов е представил на президента Росен Плевнелиев шефката на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова като новия здравен министър, съобщи Дарик радио.

Това е станало в началото на срещата на държавния глава с ръководството на ГЕРБ в рамките на Месеца на политическите консултации на „Дондуков“ 2.

Борисов е представил и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев като бъдещ министър на икономическото ведомство.

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Омъжена. Народен представител от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание.

От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване. Тя замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов.

#Десислава Атанасова #Бойко Борисов #министър-председател #премиер #министър на здравеопазването #Стефан Константинов #Росен Плевнелиев #президент #ГЕРБ #Дондуков #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Дулово #Лъчезар Иванов #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници