Кунева: Министерските постове зависят от изборните резултати

Кунева: Министерските постове зависят от изборните резултати
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общата декларация за управление на ГЕРБ и РБ е готова, тя е във варианта, разгледан в неделя от двете партии. Това е декларация за ключови приоритети, основата на управленската програма, съобщи лидерът на движение "България на гражданите" и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева пред БНР.

Кунева конкретизира, че документът включва външна политика, икономика и растеж, публични финанси, електронно управление, държавна администрация, здравеопазване, гражданска среда, регионална политика, земеделие, екология, култура и духовност, отбрана, обществен ред, национална идентичност и други.

„Естествено че бихме искали да има колкото се може по-широк кръг от партии, които слагат подписа си под тази декларация. Смятам, че програмната декларация, така както е написана, до голяма степен отговаря на желанието на Патриотичен фронт за просперираща България. Знам, че от ГЕРБ са водили разговор с АБВ. Очакваме колегите от ГЕРБ да инициират тристранна среща с АБВ, те заявиха, че предвиждат такава. РБ не са били в позицията на управляващи и за нас е съвсем естествено да имаме повече съсредоточаване върху програмата. Мисля, че негодуванието, че се бавим, от страна на ГЕРБ не е обща позиция на ГЕРБ. Това е партия, която е била само допреди година в управлението и е нормално да вижда всичко само през призмата на изпълнителната власт. От съчетаването на тези две линии на поведение смятам, че произтича нещо добро за България“, коментира Кунева.

Меглена Кунева каза още, че Реформаторите няма да се борят за министерски места, а за цялостното изпълнение на програмната декларация.

„Нашите колеги от ГЕРБ бяха така добри да кажат ориентировъчно, че има пропорционалност между министерските постове и резултатите от парламентарните избори. Никой не ми е предлагал формално пост и никакви формални забележки не мога да правя“, категорична бе тя.

 

 

#Меглена Кунева #Кунева #ГЕРБ #Реформаторите #правителство #декларация #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници