Френски медии отново подхващат бг министъра, взимал помощи за безработица

Френски медии отново подхващат бг министъра, взимал помощи за безработица
A A+ A++ A

Френската телевизия М6 разказва за „фантастичния” според медията случай с български министър, взимал помощи за безработица във Франция.

Материалът ще бъде излъчен тази вечер, а темата е  „Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро”.

Предаването е посветено на проблемите със събирането на данъци в страната, чийто публичен дефицит възлиза на 90 милиарда евро. Една от дупките, през които изтичат публичните финанси, са хората, които декларират, че са безработни, а живеят със средствата на френските данъкоплатци в чужбина.

Сред цитираните примери е и „фантастичната злоупотреба на български министър, който без никакви скрупули си е взимал помощите за безработица”, давани от френското бюро по труда.

По всяка вероятност, става въпрос за случая Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, за който преди време френски медии писаха, че е получил помощи за безработица в размер на 15 хил. евро. Министърът дълго време е премълчавал този епизод от живота си между 2004 и 2005 г., когато е живял във Франция. Но за тази забележителна лична дискретност си има причини.

В автобиографията си Данов посочва, че има докторат по архитектура, владее няколко езика, преподава в софийски университет и е работил с някои от най-добрите архитекти в Западна Европа.

#безработни #безработен #Франция #помощи #министър #Иван Данов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници